Особливості постседиментаційних змін соленосних формацій - Шехунова, С.Б. (Збірник наукових праць Інституту геологічних наук НАН України, 2010)
Розглянуті результати досліджень закономірностей постседиментаційних перетворень соленосних формацій. На основі аналізу процесів та факторів літогенезу, охарактеризовані особливості літогенезу соленосних формацій. Показаний інтегруючий вплив геодинаміки на їх стадіальні постседиментаційні перетворення. Запропонована типізація постседиментаційних змін соленосних формацій.