До методики фаціальної діагностики теригенних відкладів за геохімічними даними на прикладі нижньокарбонових теригенних відкладів ДДЗ - Науменко, М.О. (Збірник наукових праць Інституту геологічних наук НАН України, 2010)
У статті розглянуто геохімічні особливості теригенних відкладів, які є потенційними колекторами вуглеводнів. Вивчення розрізів свердловин із суцільним відбором керна й статистична обробка даних геохімічного вивчення різних фаціальних типів порід дозволили зробити висновок про велику ефективність фізико-хімічних показників при фаціальних реконструкціях.