Перспективи пошуків покладів вуглеводнів у відкладах олігоцену зони Кросно (Українські Карпати) - Куровець, І.М.; Крупський, Ю.З.; Наумко, І.М.; Чепіль, П.М.; Шлапінський, В.Є. (2011)
За результатами лабораторних досліджень керна встановлено наявність в олігоценових відкладах зони Кросно порід з низькими ємнісно-фільтраційними властивостями тріщинно-порового і порово-тріщинного типів. У складі мігрувальних палеофлюїдів домінує метан з його першими гомологами (етан, пропан, бутан), а це дозволяє віднести вивчену територію до газоносних. Зроблено висновок, що перспективи відкриття тут нових родовищ вуглеводнів будуть пов’язані переважно з газом ущільнених колекторів.