Роль та сутність системи місцевого оподаткування в контексті податкового кодексу України - Шевчук, В.Є.; Голдиш, Н.М. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Метою статті є дослідження місцевих податків і зборів існування, яких відповідає в першу чергу інтересам територіальних громад, від імені яких діють органи місцевого самоврядування, оскільки такі платежі є виключно їх фінансовою базою.