Поняття альтернативних покарань: теоретичний аспект - Мозгова, В.А. (Держава і право, 2012)
Розглядаються теоретичні аспекти змістовного співвідношення понять: «покарання, не пов’язані з ізоляцією особи від суспільства», «покарання, не пов’язані з позбавленням волі», «альтернативні санкції», «покарання, альтернативні позбавленню волі», «альтернативні міри покарання» і т.п., а також надає власне бачення з питань вживання та тлумачення поняття «альтернативні покарання».