Генеза поняття та ролі юридичних обов’язків у суспільному розвитку - Карманюк, О.П. (Держава і право, 2012)
Досліджується процес осмислення обов’язків людини і громадянина в історії політико-правової думки та в сучасних наукових підходах. Розкривається сутність поняття «юридичні обов’язки», з’ясовується їхня роль у суспільному житті.