Правове мислення у контексті герменевтики права - Андрюшко, І.Я. (Держава і право, 2012)
Стаття присвячена вивченню правового мислення завдяки ключовим поняттям герменевтики(герменевтичного кола, передумови розуміння, ейдетичної редукції, оцінки); характеристиці «букви» і «духу» права як вирішальних детермінантів правового мислення; виведенню понять «судження», «поняття», «оцінка» у правовому мисленні; аналізу дискреційних повноважень суддів як яскравого прикладу втілення герменевтики права у правовому мисленні.