Правові основи встановлення місцевої державної влади у Північному Причорномор’ї в контексті інтеграційних процесів на зламі XVIII - XIX cт. - Юрій, І.А. (Держава і право, 2012)
Розглянуті правові аспекти започаткування інтеграційних процесів у Північному Причорномор’ї в останній чверті XVIII – на початку XIX ст. в умовах встановлення місцевої державної влади. Визначаються роль і місце адміністративних преференцій та особистих прагнень видатних державних діячів, спрямованих на державно-правовий розвиток Новоросії.