Розробка кросплатформеної версії системи підтримки прийняття рішень при радіаційних аваріях JRODOS - Євдін, Є.О.; Железняк, М.Й.; Трибушний, Д.М. (Математичні машини і системи, 2012)
Представлено реалізацію системи підтримки прийняття рішень з реагування на ядерні аварії JRODOS на основі новітніх інформаційних технологій з використанням програмного інструментарію у відкритих кодах. Детально описано архітектуру та інформаційні технології, реалізовані при розробці системи. Представлені методика та програмні засоби інтеграції зовнішніх обчислювальних моделей до системи на основі уніфікованого типу даних у вигляді незалежних програмних компонент – плагінів. При розробці системи запропоновано декілька підходів, що зменшують обсяг використаної оперативної пам’яті, пришвидшують роботу та забезпечують стабільність, відмовостійкість системи.