Деякі проблеми політичної участі громадян в умовах демократичного транзиту - Ботников, В.; Троценко, В. (Політичний менеджмент, 2009)
Складність термінологічної визначеності основних понять, пов’язаних з поведінкою людини у сфері політико-владних відносин, нечітка їх диференціація потребує з’ясування місця політичної участі серед інших категорій політичної активності. Пропонується авторське бачення предметного поля поняття „політична участь”. Здійснюється політологічний аналіз деяких процесів і тенденцій участі громадян України у сфері суспільно-політичних відносин.