Конкурентоспроможність України до світової економічної кризи, під час… Після? - Шпинко, О. (Політичний менеджмент, 2009)
1991 року Україна отримала не лише статус політичної незалежності і не просто фрагмент промислового комплексу союзної держави. Вона успадкувала визнаний у світі потенціал високотехнологічних галузей промисловості, які є недосяжними для більшості сучасних держав.