Тенденції формування державних запозичень в економічній системі України - Доліновська, О.Я. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Цілі статті. Недостатня теоретична розробка вітчизняними економістами проблем впливу державного зовнішнього боргу на економіку України є серйозною перешкодою для вироблення стратегічної політики уряду в галузі управління державним зовнішнім боргом. Таким чином, в даний час особливо актуальним є дослідження особливостей формування і зростання державного зовнішнього боргу, оцінка впливу зростання державного зовнішнього боргу на макроекономічні процеси в Україні.