Об’єкт адміністративно-правового регулювання вищої освіти в Україні - Рудич, М.В. (Держава і право, 2012)
Визначено об’єкт адміністративноправового регулювання вищої освіти, до складу якого включено вищий навчальний заклад, діяння публічної адміністрації щодо ліцензування, акредитації, унормування критеріїв визначення рівня і якості освіти, власне освітня діяльність, що пов’язана з наданням послуг для здобуття вищої освіти, з видачею відповідного документа та процедури державної атестація студентів та отримання відповідної класифікації.