Адміністративна процедура ліцензування діяльності з надання освітніх послуг як умова набуття вищим навчальним закладом приватної форми властності свого статусу - Сорока, О.О. (Держава і право, 2012)
Встановлено, що ліцензування діяльності з надання освітніх послуг – це встановлений законодавством і підзаконними нормативноправовими актами порядок розгляду і розв’язання органами публічної адміністрації (органом ліцензування, експертною комісією, Державною акредитаційною комісією (регіональною експертною радою)тощо) індивідуальних адміністративних справ з метою забезпечення прав, свобод і законних інтересів вищого навчального закладу приватної форми власності, нормального функціонування громадянського суспільства та держави.