Недійсність господарського договору та недійсність угод боржника: порівняльний аспект - Подоляк, С.А. (Держава і право, 2012)
Розглянуто актуальне питання співвідношення правового регулювання недійсності господарського договору та недійсності угод боржника в законодавчому та теоретичному аспектах, виокремлено дослідження правової природи недійсності з точки зору теорії юридичних фактів. Запропоновано імплементацію у національне законодавство одного з головних принципів римського права – відновлення майнової маси боржника лише в розмірі її реального зменшення для забезпечення захисту прав і майнових інтересів контрагентів боржника (компенсація зменшення майна).