Питання вивчення і збереження української культурної спадщини у діяльності Леоніда Маслова - Гаврилюк, О.Н. (Історичний архів. Наукові студії, 2008)
У статті розглядається життя та діяльність Леоніда Миколайовича Маслова (1909-1943) – інженера-архітектора, визначного дослідника цер- ковних архітектурних пам’яток Західної Волині. Обґрунтовується положення про вагому роль Л. Маслова у збереженні об’єктів національ- ного сакрального мистецтва реґіону впродовж 1930-х років.