Актові книги повітових (земських) судів Східного Поділля (1797–1840 рр.): зміст, стан збереження, значення та перспективи вивчення - Петренко, О.С. (Архіви України, 2012)
Розглядається інформаційний потенціал актових книг повітових (земських) судів. Наголошується на значенні цього виду масових джерел для вивчення соціально-економічної історії, історії церкви та походження шляхетних родів Правобережної України. Подається реєстр збережених актових книг за фондами Державного архіву Вінницької області.