Архівна система Румунії: становлення та розвиток - Осипюк, А.В. (Архіви України, 2012)
Розглянуто принципи внутрішньої організації і функціонування архівної системи Румунії, історію її зародження та становлення. Окреслено завдання й основні напрями діяльності Національного архіву. Описані структура та мережа архівних установ Румунії.