Чи може зріла демократія бути неліберальною? - Романюк, О. (Політичний менеджмент, 2009)
Останнім часом російські політики і політологи все наполегливіше поширюють думку, що Російській Федерації, як і багатьом іншим країнам, що не належать до євро-американської цивілізації, ліберальна демократія не підходить, а отже треба створювати свою, „тубільну демократію”. При цьому заперечуються загальновизнані стандарти демократичного врядування. У цій статті автор прагне довести: 1) зріла демократія не може бути неліберальною; 2) за моделями „демократій”, альтернативних ліберальній, приховуються спроби прикрити демократичним фасадом недемократичні за своєю суттю правління.