Етнополітичні протести та повстання в контексті західної етнополітичної конфліктології - Маруховська-Картунова, О. (Політичний менеджмент, 2009)
Стаття присвячена дослідженню концепцій щодо причин виникнення та шляхів і методів запобігання ескалації етнополітичних конфліктів, які існують у західній етнополітичній конфліктології. Акцентуація при цьому робиться на аналізі сутності концепції „дилеми етнополітичної безпеки” та низки її основних гіпотез.