Суспільно-політична ситуація на українсько-польському пограниччі наприкінці Другої світової війни - Цепенда, І. (Політичний менеджмент, 2009)
У статті здійснюється аналіз політичної ситуації на українсько-польському пограниччі напередодні вступу радянських військ до цього регіону. Висвітлюється ставлення українських і польських збройних формувань до територіального питання, а також їх протистояння на спірних територіях.