Етапи становлення громадянського суспільства в Україні в контексті забезпечення легітимності політичної влади - Цокур, Є. (Політичний менеджмент, 2009)
Проблематика дослідження історичних етапів становлення громадянського суспільства в Україні тісно пов’язана з питаннями здобуття легітимності владними інституціями, з процесами національного державотворення. Сучасні політичні реалії диктують необхідність вироблення нових методів та підходів до державотворення, легітимації влади, однак використання досвіду минулого не знімається з порядку денного: це можливість убезпечитися від повторення „вчорашніх” помилок.