Проблеми застосування категоріального апарату науки про національну та соціально-економічну безпеку - Ніколаєв, Є. (Політичний менеджмент, 2008)
Останнім часом фокус уваги у літературі з питань національної безпеки зміщується із суто прикладних проблем до теоретичних та методологічних узагальнень. У цьому контексті у цій статті аналізується й уточнюється категоріальний апарат, що вживається у дослідженні національної безпеки та її соціально- економічної складової. Пропонуються нові категорії „контекст безпеки” та „критеризація безпеки”.