Огляд комп’ютерно-лінгвістичних методів обробки природномовних текстів - Никоненко, А.О. (Штучний інтелект, 2011)
У статті проведено дослідження методів автоматичного аналізу природномовних текстів. Детально розглянуто чотири основних підходи: морфологічний, статистичний, синтаксичний, семантичний. Описані можливості їх використання у розв’язанні прикладних задач та специфіка застосування. Як приклади наведено перелік прикладних систем, що використовують перераховані методи.