Функція держави у системі міжнародних відносин щодо проблем національної безпеки - Мехдізаде, Ф. (Політичний менеджмент, 2008)
Вирішення питання національної безпеки України тісно пов’язане з визначенням вектора рольової функції держави в системі міжнародних відносин, її майбутнього з урахуванням сучасного стану теоретичних напрацювань та нових явищ світового розвитку.