Єврейська громада України в політичному процесі другої половини ХІХ - початку ХХ століття - Кальян, С. (Політичний менеджмент, 2008)
Політичне життя єврейства, інтерес до вивчення якого в останні півтора - два десятиріччя значно зріс, є невід’ємною складовою політичного буття України. Для осягнення різних аспектів єврейської участі в політичному (чи етнополітичному) процесі у певні періоди української політичної історії неодмінною умовою є аналіз напрацювань дослідників, які у різний час переймалися цією проблематикою.