Спецгрупи НКВС і НКДБ: міфи та реальність - Чайковський, А.С. (Архіви України, 2012)
Висвітлюються питання виникнення, функціонування та результати діяльності спецгруп НКВС і НКДБ у 1944–1953 рр. Акцентується увага на причинах їх появи та фальсифікації проблеми, яка розглядється.