Науково-культурницька та громадська діяльність П.П.Чубинського (за матеріалами спогадів сучасників) - Коляда, І. (Краєзнавство, 2012)
Проаналізовано основні етапи науково-культурницької діяльності відомого українського етнографа та фольклориста П.П. Чубинського (1839-1884). На основі спогадів сучасників визначено особливості його громадської роботи та чинники, що впливали на її активність.