Місця пам’яті і пам’ятники жертвам "Великого Терору" - Денисенко, Г. (Краєзнавство, 2012)
В статті висвітлюються головні аспекти увічнення жертв "Великого терору" в Україні. Автор акцентує увагу на подіях 30-50-тих років ХХ ст. в різних регіонах, на місцях пам’яті і пам’ятках, присвячених репресованим громадянам. Досліджуються різні види і типи нерухомих історико-культурних об’єктів в контексті підготовки фундаментального 28-томного видання «Звід пам’яток історії та культури України».