Декабристськознавчі студії Митрофана Довнар-Запольського як історіографічне джерело - Клименко, Т.А. (Архіви України, 2011)
Висвітлена дослідницька діяльність відомого вченого, історика М. В. Довнар-Запольського стосовно визвольного руху проти самодержавства та кріпацтва, зокрема, історії російського вільнодумства. Деякі з його досліджень були присвячені декабристському руху, а саме – діяльності Організації об’єднаних слов’ян та Південного товариства.