Логіко-лінгвістичні моделі речень як засіб порівняння текстових документів за змістом - Вавіленкова, А.І. (Математичні машини і системи, 2012)
Проаналізовано основні методи інтелектуальної обробки текстової інформації. Застосовано метод резолюцій для пошуку логічних збігів у реченнях природної мови, представлених у вигляді логіко-лінгвістичних моделей. Досліджено основні етапи алгоритму методу шинглів для порівняння текстових документів за змістом. Запропоновано метод порівняння логіколінгвістичних моделей текстової інформації за змістом.