Концептуальний аналіз як метод концептивістики (на матеріалі концепту ЖИТТЯ в українській фраземіці) - Краснобаєва-Чорна, Ж. (Iнститут української мови НАН України, 2009)
Стаття продовжує цикл публікацій автора з теоретичних і практичних проблем концептивістики. Запропоновано алгоритм концептуального аналізу на матеріалі концепту ЖИТТЯ, репрезентованого українськими фраземами. Виявлено експліцитні й імпліцитні характеристики концепту ЖИТТЯ, тобто його національно-культурну специфіку.