Підвищення ефективності передачі пакетів інформації в сенсорних та локально-регіональних радіомережах для організації зв’язку між мобільними роботами і рухомими системами - Шевчук, Б.М. (Штучний інтелект, 2011)
У статті запропоновані методи і алгоритми комплексної обробки і кодування моніторингової інформації, масивів даних для формування і передачі компактних криптостійких та завадостійких пакетів інформації, а також для зв’язку між віддаленим центром управління, збору і передачі інформації та мобільними системами. Запропоновано оперативно визначати амплітудно-часові характеристики суттєвих відліків сигналів і відеосигналів, включаючи екстремуми і точки перегину, а вихідні потоки даних кодувати різницевими кодами. Після стиску даних без втрат бітові послідовності заданої величини шифруються з урахуванням необхідного ступеня захисту інформації. Завадостійка передача пакетів інформації досягається за рахунок перемішування даних і передачі шумоподібних пакетів з мінімально необхідною базою.