Теоретичні основи вимірювання низькоінтенсивних шумових сигналів з періодичним порівнянням на вході радіометричної системи - Куценко, В.П. (Штучний інтелект, 2011)
У статті проведено теоретичне дослідження комутаційно-модуляційного перетвореня низькоінтенсивних шумових сигналів вкрай високої частоти на вході радіометричної супергетеродинної системи. Прикладна задача розглядається для випадку, коли корисний сигнал і перешкода, порівнянні за рівнем потужності або менше, однорідні і статистично нерозрізнені випадкові процеси. Визначені умови, що дозволяють підвищити точність та флуктуаційну чутливість радіометричної системи.