З історії поширення ремісничої назви маляр та її варіантів у польській і східнослов’янських мовах - Пиц, Т. (Iнститут української мови НАН України, 2009)
Публікація є ще однією спробою автора визначити діалектні основи для запозичених з німецької мови лексем на основі зіставлення та аналізу результатів досліджень з історії німецьких діалектів і доступних пам’яток польської, української, білоруської і російської мов.