Екзотично-загадкова композитна модель “дієслово+іменник” (на матеріалі ойконімії США та України) - Скляренко, О. (Iнститут української мови НАН України, 2009)
Стаття присвячена аналізові складових ойконімів американської та української топонімії, що являють собою модель "дієслово + іменник". Виявлено деяку подібність між ними.