Мова і культурна різноманітність — запорука примноження духовного багатства світової цивілізації - Лесюк, М. (Iнститут української мови НАН України, 2009)
Рецензія на книгу: Чередниченко О. Про мову і переклад. — К.: Либідь, 2007. — 248 с. Містить роздуми про проблеми функціонування української мови в Україні, її ролі в розвитку суспільства і консолідації українського народу, мовних контактів України з іншими країнами, культури мови, перекладознавства. Наскрізною є думка про необхідність збереження й утвердження української мови в усіх сферах суспільного життя.