Культурно-освітні товариства і українське національне відродження на Буковині (друга половина XIX – початок ХХ ст.) - Добржанський, О. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Розкрито характерні риси українського національного відродження на Буковині, зокрема бурхливий розвиток культурно-освітніх товариств, які групували навколо себе національно-свідомі сили регіону.