Леся Українка і “Просвіта” - Мороз, М. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Короткий період діяльності родини Косачів у Київській “Просвіті” став яскравою сторінкою національного відродження українців на початку ХХ ст., прикладом подвижницької праці на благо рідного народу.