Катеринославська "Просвіта" у культурно-громадському житті Наддніпрянщини (За матеріалами епістолярної спадщини академіка Дмитра Яворницького) - Абросимова, С. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
На матеріалах епістолярної спадщини Дмитра Яворницького, що зберігається в Дніпропетровському історичному музеї, висвітлено різноманітну діяльність Катеринославського Товариства “Просвіта” та його філій, стосунки з “Просвітами” інших регіонів України.