Переслідування "Просвіт" більшовиками в роки визвольних змагань (1917–1920) - Танчин, І. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Показано репресивні заходи тоталітарної влади УСРР проти українських діячів-просвітян під час Української національно-демократичної революції.