Іван Панькевич – співзаснозник товариства “Просвіта” на Закарпатській Україні - Мушинка, М. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Розкрито роль видатного українського мовознавця Івана Панькевича, якого доля пов’язала із Закарпаттям, у заснуванні та розгортанні діяльності Товариства “Просвіта” в Ужгороді, налагодження його зв’язків з матірним товариством у Львові, організацію видавничої діяльності.