Роль Товариства “Просвіта” у розвитку історичної науки на Закарпатті - Данилюк, Д. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Розкрито роль Товариства “Просвіта”, заснованого в Ужгороді 1920 р., у відродженні духовності і культури українців Закарпаття в 20–30-х рр. Акцентовано на участі просвітян у науковому житті регіону, зокрема у розгортанні історичних досліджень.