Роль “Просвіти” в національно-культурному відродженні на Бердянщині - Кіраль, С. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Національне відродження кінця 80-х років ХХ ст. привело до масового відновлення “Просвіт” у всіх регіонах України. Розкрито непростий шлях зародження “Просвіти” у Бердянську та її здобутки на ниві національного відродження українців у перші роки державної незалежності.