Просвітня діяльність Союзу визволення України серед військовополонених українців у таборах Австро-Угорщини та Німеччини (1914–1918) - Патер, І. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Проаналізовано освітньо-виховну та видавничу діяльність позапартійного Союзу визволення України (Львів–Відень) серед військовополонених українців у таборах Австро-Угорщини та Німеччини в перід Першої світової війни. Охарактеризовано співучасть у цьому Товариства “Просвіта” та інших організацій.