Доля архіву Товариства “Просвіта” у Львові - Сварник, Г. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Викладено історію формування та драматичну долю архіву Товариства “Просвіта” після 1939 р., частини якого в різні часи перебували у Києві, Львові, Варшаві. Охарактеризовано склад, стан та сучасне місце перебування архіву Товариства.