Дослідження спотворень огинаючих фрагментів відеосигналів - Бовсунівський, В.І. (Штучний інтелект, 2011)
У статті розглядаються найпоширеніші види зображень та відео, класифікуються окремі фрагменти кадрів та характеризуються індивідуальні підходи до стиску таких фрагментів. Досліджуються зміни огинаючих після синтетичних втручань, зокрема при масштабуванні зображення.