Програмне моделювання алгоритмів інтелектуальної обробки відеоданих в системах охоронного відеонагляду - Береза, Д.А. (Штучний інтелект, 2011)
У статті представлений огляд існуючих систем інтелектуальної обробки відеоданих в системах охоронного відеонагляду. Проводиться порівняльний аналіз методів детектування руху, що застосовуються в сучасних системах відеоспостереження. Також представлений опис та аналіз двох алгоритмів детекторів руху, що базуються на міжкадровій різниці.