Ю.Шевельов і проблеми нашого правопису (до 100-річчя від дня народження Ю.Шевельова) - Німчук, В. (Iнститут української мови НАН України, 2009)
У статті йдеться про проблеми сучасного правопису й “навкіл правописну” історію а також значення праць Ю. Шевельова у становленні наукового підходу до проблем української орфографії. Наголошено на необхідності відновлення роботи Правописної комісії при Кабінеті міністрів України.