Эксерго-технологическая эффективность газовоздушных теплоутилизаторов энергетических установок - Фиалко, Н.М.; Прокопов, В.Г.; Шеренковский, Ю.В.; Степанова, А.И.; Навродская, Р.А.; Новаковский, М.А. (Промышленная теплотехника, 2011)
Викладено методику визначення функціональних залежностей ексерго-технологічного та тепло-ексергетичного критеріїв ефективності від вхідних фізичних та теплотехнічних параметрів теплоносіїв, а також конструктивних параметрів теплообмінної поверхні газоповітряних теплоутилізаторів. Наведено результати оцінки ступеня впливу окремих параметрів на ефективність теплоутилізаційного обладнання.